Unde te cazezi in Lefkada

Lefkada este o insula foarte bine “targetata” la capitolul cazari. Plajele si hotelurile sunt perfecte pentru familii cu copii, pentru nightlife sau pentru relaxare. Spune-mi ce fel de vacanta iti doresti, si iti spun unde o gasesti 🙂

Nidri
Este cea mai cunoscuta localitate, asemanatoare cu oricare dintre Eforiile noastre. Cei mai multi prefera sa se cazeze aici pentru ca faleza este plina de taverne in care seara se si danseaza sau se tin seri grecesti. In “centru” este plin de magazine de suveniruri sau agentii de turism care iti ofera excursii optionale. Hotelurile satisfac toate tipurile de preferinte in materie de confort si pret.

Atentie!
Chiar daca intrarea in apa este lina si buna pentru iubitorii de balaceala la mal, plaja are cam 1,5 m latime. Cu alte cuvinte, daca vezi ca toata lumea se ridica in acelasi timp si isi muta prosopul, inseamna ca a venit un val mai mare. Este de altfel si aglomerata, pentru ca plaja este marginita de un mic port (in dreapta) si un dig (in stanga).


Nikiana
La 10 minute de mers cu masina de Nidri, Nikiana este varianta pe care noi am considerat-o perfecta. O statiune draguta, cu taverne pe plaja si un port pentru ambarcatiuni mici, cu o plaja micuta, care se termina in poarta pensiunii la care am stat (dupa cum se poate vedea in fotografia de mai jos).

IMG_1093

Nota: acesta a fost peisajul care ne-a determinat sa stam o zi in plus. Si nu, nu am platit o avere pentru ea. A fost chiar ieftin!

Lefkada
Bineinteles, aceasta este “capitala” insulei, in care iti recomand sa petreci o zi pentru shopping, tavernareala si cunoasterea spiritului local. Oricum o vei traversa la sosire, pentru ca tunelul submarin pe care il strabati ca sa ajungi pe insula are iesirea la intrarea in oras. O cetatuie pe deal, cateva mori de vant … ai ce vedea.


Agios Nikitas
Situata pe partea Estica a insulei, este statiunea pe care vrei sa o alegi daca esti mai comod de fel si vrei sa ai aproape cele mai frumoase plaje. Tarifele de cazare sunt un pic mai scumpe, dar plaja este ideala pentru familiile cu copii. Plus, distantele pana la cele mai faine plaje sunt rezonabile.

Pe scurt:

  • cazarile rezonabile ca pret se gasesc pe partea Vestica. Daca mergi cu masina si iti place sa te plimbi peste tot, este ok sa te cazezi aici. Intr-o saptamana am consumat un plin de benzina balaurind pe toata insula, fara restrictii.
  • pe partea Vestica ai mai multe optiuni pentru taverne si mers la plaja si statiunile sunt la maxim 20 de minute unele de altele. Poti traversa insula pentru o zi sau doua ca sa vezi cele mai frumoase plaje, apoi te poti odihni linistit restul concediului.
  • pe partea Estica te cazezi daca vrei sa stai mai mult la plaja si nu vrei sa explorezi insula cu usurinta.
  • tavernele bune se gasesc peste tot iar fructele de mare sunt gatite aproape la fel de bine ca in Thassos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *