O plecare neasteptata la New York, ca e aproape…

Aveam planuita deja vacanta in Danemarca pentru luna aprilie.
Mi-a spus mama in treacat ca fiica prietenei ei din New York a hotarat sa plece de acasa ca sa isi incerce norocul in dragoste. Vestea era buna oricum, dar ma interesa in mod deosebit pentru ca propozitia mamei a continuat cu “si a zis ca daca vrei sa mergi la New York, acum e momentul”.
Mi s-au oprit un pic gandurile in loc, recunosc, desi ele merg de obicei cu o viteza uimitoare.

Acum? La New York? Pai de unde bani, sa ma duc acolo sa ma omoare aia pe strada…plus ca la New York vroiam sa ma duc de Craciun si de Anul Nou, ca sa vad cum coboara bila din Times Square.
Da, dar stai asa, ca vroiam sa ma plimb cu elicopterul la New York!
Si mi s-au aprins mie niste beculete, dar inca nu le luam in seama, pentru ca nu prea aveam bani.

Mai trec vreo doua zile si intr-o buna dimineata, cand imi beam cafeaua la serviciu, ma loveste si un mail de la prietena cu pricina. “Draguto, s-a mutat fi-mea de acasa, in trial relationship cu prietenul ei. Si-au dat termen pana de Craciun, dar se poate intoarce oricand. Am unde sa te cazez. Daca vrei sa vii, grabeste-te! Te pup.”

Ei… asta a fost deja altceva… In acel moment beculetul rosu a explodat si m-a pocnit bucuria. Am stat putin sa ma calmez si m-am dus ca orice om liber, caruia nu ii cere nimeni socoteala, la sefa… Ca ea e cam singura in fata careia trebuie sa imi explic deciziile astea subite de a pleca in America…
“Stiti… Eu am deja un bilet cumprat pentru Danemarca, in aprilie (eram in februarie, am uitat sa mentionez) si… despre acel concediu nu am apucat sa intreb, dar sigur n-o sa va suparati… :D. Ideea e ca acum am primit o noua invitatie si pentru asta am nevoie de sfatul dumneavoastra, ca va pricepeti”.
Avea deja un zambet cam inghetat asa, dar a tras aer in piept si m-a lasat sa continui. “Vreau sa ma duc la New York si nu stiu cum e mai bine sa procedez :)”

Si zbang, am rezolvat problema. Ea mi-a propus ca perioada de plecare (evident, cum ii convenea si ei sa lipsesc de la munca) plin sezon – iulie – august. Am innebunit? Cum sa ma duc pe caldurile alea si mai ales, la tarifele alea de zbor? Si uite asa, am descoperit ca la New York e bine sa te duci in perioada aprilie – iunie (chiar spre sfarsit) si in octombrie – noiembrie, desi e mai scump decat perioada de primavara. Craciunul si Revelionul erau excluse pentru bugetul meu, tarifele de zbor sarind de 1500 eur lejer…

Am sunat-o pe o prietena si i-am aruncat vestea ca vom merge la new York (desi a avut nevoie de cateva ore ca sa percuteze si sa accepte ideea) si apoi ne-am calmat, gandindu-ne ca daca luam viza mergem, daca nu… ghinion.
Si uite asa, am inceput sa ma interesez cum se obtine viza de SUA, apoi am stat cu mana pe mouse sa cumpar biletele de avion pana nu se schimbau tarifele si apoi am inceput documentarea excursiei, ceea ce n-a fost prea usor. Simteam ca e “once in a lifetime experience” si am fost stresata sa nu ratez ceva. De obicei am aceasta fobie, dar acum era mai grav ca niciodata…

Si iata cum, pe nepusa masa, am ajuns sa ma intreb: E New York – O alta lume sau doar un alt oras?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *