Zbor cu elicopterul asupra New York-ului

Experienta inaltimilor a fost mereu preferata mea. Lucrurile se vad si se percep altfel cand te ridici deasupra nivelului cu care esti obisnuit. Plus ca un pic mai multa adrenalina face bine la stomac, muschi, psihic… 🙂

Tur cu elicopterul
Zborul cu elicopterul era un alt vis de-al meu. Era pe lista de experiente care mi se pareau unice si obligatoriu de incercat. Probabil ca nu e asa mare filozofie sa te dai cu elicopterul si pe la noi, dar ideea de a vedea New York-ul de sus m-a facut sa nu stau prea mult pe ganduri. Sunt cateva companii care ofera astfel de tururi; traseul este cam acelasi, difera insa aparatele de zbor, durata tururilor si alte servicii suplimentare (cum ar fi poze, filmari panoramice).
Noi am ales un tur de 15 minute, fiind cel mai ieftin – 165$ pret standard, 139$ la reducere, 103$ la oferta speciala, valabila doar o zi. Tarifele includ si taxele.

Am ajuns la fata locului cu o ora inainte si ne-au anuntat ca nu erau suficiente persoane pentru turul nostru, la fel cum nu erau destule persoane pentru turul de 19 minute, care era mai scump si ajungea pana in zona Central Park. Ne-au intrebat daca ne suparam daca ne alatura turului de 19 minute gratuit, insa daca ne va intreba cineva, sa nu spunem nimenui ca am platit mai putin. Ne-am “suparat” dar ne-a trecut repede si dupa cum se vede, nici n-am spus nimanui. Shhh 🙂

Ideea este urmatoarea: nu se fac tururi de noapte (poate daca ai noroc sa prinzi apusul…) si nu se zboara printre cladiri. Se zboara pe partea de Est a Manhattan-ului, se trece pe langa Statuia Libertatii dar nu o poti fotografia “din fata” asa cum se spune in promovare, iar la intoarcere poti vedea New Jersey. Pentru mine a fost o experienta wow, pe care aproape ca nici nu am sesizat-o la momentul respectiv din cauza emotiilor :).

Imi place la nebunie sa vad lumea “de sus” :).
Mai ales din avion, la zboruri lungi, petrec ore in sir gandindu-ma cat de mici suntem si cat de mari ne credem… Parca dispare orice problema si uneori incerc sa imi aduc aminte de aceasta senzatie si cand sunt cu picioarele pe pamant.

Insa Manhattan-ul vazut din elicopter e parca altceva. Ramai cu o senzatie de confuzie … OK, sunt doua palcuri de zgarie-nori, restul este mic. OK, Central Park e fabulos, dar pare totusi un parc oarecare. OK, e o insula extrem de mica fata de sentimentul extrem de puternic pe care ti-l transmite cand traiesti in mijlocul lui.
OK …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *