Scuba diving in Croatia

Atunci cand snorkeling-ul nu-i de-ajuns, go deeper!

Eu am ales Insula Krk, cea mai mare si cea mai fermecatoare insula din Marea Adriatica.  Inca de la primele studii ale zonei am observat numarul mare de centre de scufundari, deci … ceva sigur se intampla in zona.

Greu sa te decizi cand vezi in fiecare golf posibilitatea de a vizita lumea marina; oare in care dintre ele este mai interesant? Fiind la prima experienta de acest gen, am considerat ca va fi oricum interesant, asa ca, de ziua mea, am hotarat brusc sa imi fac acest cadou si sa nu mai stau sa aleg.

Asa s-a nimerit sa ma scufund in apele misterioase din Vrbnik, unde poti vizita o plaja secreta, la care se ajunge doar traversand un canion subacvatic. Fauna marina este destul de diversa chiar si la “mal”, adica de-a lungul stancilor care coboara pana la 30-50, adancime. Eu fiind incepator nu am ajuns prea departe sau prea in adancime, dar experienta mi s-a parut fascinanta.

Daca vrei mai mult, poti alege un tur de jumatate de zi, de o zi intreaga, un tur de noapte… In functie de nivelul tau de pregatire si de pretul pe care esti dispus sa il platesti. Poti sa te documentezi mai bine aici.
Baietii astia sunt chiar faini, foarte atenti si pasionati de ce fac, au echipamente bune si sunt buni instructori.

Eu am beneficiat de un tur mai lung decat cel standard si la final instructorul mi-a facut un cadou super special: m-a dus brusc la adancime mai mare, coborand cu spatele. Astfel incat, in timp ce stateam cu capul in jos, am putut sa vad cum se ridica bulele de aer pe care le expiram. A fost o imagine pe care nu o pot reda in cuvinte dar pe care se pare ca nu pot sa o uit. Daca ai ocazia, solicita un astfel de moment; nu o sa regreti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *