Bronzul de New York este mai cu motz

Indiferent de cate plaje ai vazut in viata ta, fie ele salbatice, moderne sau pustii, in New York trebuie sa mergi la tarmul Oceanului Atlantic.

Iti recomand sa iei “day trips” de la automatele din garile in care circula LIR (Long Island Railroad). Daca vrei sa cauti pe net, iti prinzi urechile si pare totul foarte foarte complicat. Asa ca: alege o plaja pe care vrei sa o vizitezi, fie ea si cea de la Montauk (unde vezi vestitul far rosu) si opreste-te in garile Penn Station sau in Jamaica. Aici vei gasi automate de la care poti selecta day trips – plaja la care vrei sa ajungi – numarul de persoane si platesti cu cardul.

Asteapta-te la tarife intre 20$ – 80$, insa trebuie sa stii un lucru foarte important. In acest pret intra calatoria dus-intors cu trenul, biletul de acces pe plaja (!)* si ceva reduceri pe la magazinele cu mancare din zona.

*Ce trebuie sa stii daca mergi la plaja la New York:
– intrarea pe plaja pentru o zi intreaga este 10$ (cel putin pentru Long Beach) si pentru a-l obtine trebuie sa stai la coada
–  daca nu vrei sa platesti accesul pe plaja, poti sta pe bancuta sau te poti plimba cu bicicleta pe acest superb “boardwalk”, unde totul este gratis. Sincer, ideea mi se pare geniala.
– ai toate facilitatile posibile: terenuri de volei, toalete mega curate, aproape complet automatizate (totul e pe baza de senzor)
– cu umbrela si scaunelul vii de acasa, nu poti inchiria la fata locului
– cu bautura si mancarea vii tot de acasa, nu vine nimeni sa iti vanda porumb fiert si scoici
– baie nu prea poti face, pentru ca apa este extraordinar de rece si valurile te iau pe sus si daca stai in picioare
– asa ca, toata lumea statea in picioare, in formatie de ciorchine si se tineau de vorba. Salvamarii veneau si te bagau in ciorchine, daca te vedeau ca vrei sa stai in picioare un pic mai incolo.
– nu stiu tu ce reactii ai avea, dar eu am chitait cel putin 10 minute la vederea Oceanului Atlantic 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *