New York – lista scurta a obiectivelor turistice pe care nu le poti rata

Ajung cum ar spune unii “dudele noastre” la New York si se dezmeticesc cat de cat. Cum nu pot sta locului, o iau la pas din prima zi plina (ajunsesem de fapt cu o zi inainte, mai pe dupa-amiaza).

N-am stiut sincer care va fi primul contact serios cu orasul, era totul mult prea varza in capul nostru ca sa ne putem organiza in vreun fel, asa ca prima zi am luat-o la plezneala. Si am lovit direct in Rockefeller Center. Nu am sa uit niciodata momentul in care ne-am oprit pentru o fractiune de secunda si am tras aer in piept, inainte de a vedea pentru prima data un zgarie-nor :)). Am luat-o pe o oarecare strada si am nimerit fix pe Broadway,  in zona faimoasa de teatre. Ce sa faci…duda sa fii, noroc ca esti.

Si ne minunam noi si cascam ochii si ne bucuram, o luam la pas…si un pic mai incolo ne oprim sa fumam o tigara (chestie nepermisa de altfel, dar am aflat ca daca iti zice cineva ceva, zici “I’m sorry” si gata).

Si tot uitandu-ne noi la ecranele colorate si la agitatia aia care face Bucurestiul de rusine (pentru cine se plange de aglomeratia si traficul din Bucuresti)… zic la un moment dat:
“Auzi, da’ noi nu suntem cumva in Times Square?”
“Ba da, uite bila care cade de Revelion!”

Si de aici, s-au tinut lant. Iata pe scurt 13 obiective turistice pe care nu ai voie sa le ratezi in New York.

1.Times Square si imprejurimi
2. World Trade Center Memorial
3. Wall Street
4. The Charging Bull & Muzeul Amerindienilor
5. Battery Park

6. Central Station
7. Flatiron Building
8. China Town
9. The High Line
10. Promenada din Brooklyn
11. O plimbare la Ocean merita orice efort

12. New York Public Library
13. Milionarii din Queens

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *