Cum vizitezi New York-ul ieftin

Ieftin… e discutabil… mai exact, cum sa il vizitezi “on a budget”. Care buget ajunge la 1000$ oricum ai da-o, chiar daca stai la prieteni si cazarea e gratis.

Pe langa tariful biletului de avion, despre care spuneam ca poate fi achizitionat si cu 400 si un pic de dolari, daca perioada calatoriei este primavara sau toamna sau il iei la oferta, mai sunt si alte metode prin care poti face economie.

1. Cazarea 

Fie stai la un prieten, daca ai norocul sa ai unul pe acolo, fie apelezi la Couchsurfing. Alte optiuni ieftinute nu prea ai. Insemnand ca un hotel de 2* in Queens ajunge la 100$/noapte in extrasezon. Crezi ca are rost sa iti mai dau si alte exemple? 🙂

2. Transportul 

30$ / 7 zile costa abonamentul nelimitat pe toate mijloacele de transport de stat (autobuz, metrou, tren – exceptie LIR). Cu ele te descurci foarte bine si cam intr-o ora poti ajunge de oriunde pana oriunde.

3. Mancarea 

Evident masa pregatita acasa e cea mai buna, insa nu te poti astepta sa umbli cu sandwich-uri dupa tine prin New York. Asa ca poti manca pana la refuz mancare traditionala: fast food :). Oriunde pe strada, la orice ora, cu grija mare ca e mai mult plastic decat mancare.
*Surpriza surprizelor, Cocal Cola si McDonalds sunt mai bune in Romania.

4. Intrarea la obiective turistice si activitati suplimentare 

Americanii sunt experti in reduceri si oferte speciale. Nimic din ce iti doresti nu merita cumparat la pret intreg. Cu un pic de rabdare in a cauta pe internet, gasesti cupoane de reduceri pentru orice activitate, cupoane pentru reduceri in magazinele de haine sau city-card-uri care chiar iti ofera reduceri substantiale pentru obiectivele turistice.

5. Shopping 

Desi “nu mai e cu era” pe vremea cand se organizau curse charter special pentru shopping, New York este in continuare un oras al designer-ilor si al brand-urilor renumite. Reprezentantele acestora iti fura ochii si mintile, insa poti face shopping de calitate si in magazinele de reduceri sau chiar si in magazinele mari poti prinde oferte pe care nu ai sa le poti refuza.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *