Ce trebuie sa stii despre interviul pentru viza SUA

Felicitari! Ai avut rabdare sa intocmesti dosarul pentru Viza. Acum trebuie sa te pregatesti pentru interviu :).

Iata care sunt etapele:

  • Ajungi la Ambasada (Bulevardul Dr. Liviu Librescu 4-6, Bucuresti 015118) si te asezi pe trotuarul de vizavi, unde este improvizat un mic umbrar. Un agent va veni si va verifica codul aplicatiei (pe care l-ai printat la PASUL 2. Apoi iti va lipi pe pasaport un cod de bare.
  • Peste un timp vei fi invitat sa traversezi strada si sa te apropii de intrare. Cineva iti va face semn ca poti sa intri. Iti vei lasa toate bagajele, telefonul mobil, tot ce ai la tine, la ghiseul de securitate. Vei intra doar cu dosarul.
  • Inauntru te vor intampina cativa functionari amabili care il vor verifica. Vei primi un numar si trebuie sa ai mare grija la panourile care anunta numerele pentru diverse etape. Daca iti ratezi randul, este posibil sa il recapeti peste cateva ore (in functie de aglomeratie).
  • Vei fi poftit la un ghiseu unde iti va fi din nou verificat dosarul. Apoi iei loc in sala si astepti.
  • Peste putin timp, vei fi chemat la ghiseul de amprentare, unde ti se vor lua amprentele. Vei lua din nou loc in sala.
  • Peste un alt timp, vei fi chemat si la ghiseul de interviu. Unde un consul iti va vorbi in engleza sau in romana, dupa caz si iti va pune cateva intrebari. Intrebarile sunt de rutina, ei deja stiu totul despre tine, deci nu are rost sa fii stresat. Atata vreme cat spui adevarul, nu vei avea probleme. In functie de situatie se cer actele de casa, dovezi de venituri sau alte dovezi ale faptului ca nu vrei sa ramai acolo.
  • Cat am asteptat eu, nu am auzit de solicitari respinse. Chiar ma temeam ca eram singura care vroia sa se duca doar in plimbare, fara un alt motiv important. Dar dupa acele intrebari de rutina, mi s-a spus ca am obtinut viza :). A fost chiar simplu si o experienta placuta.

*Aceste informatii difera de la o situatie la alta si pot suferi modificari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *