Danemarca, o tara in care copiii se distreaza super bine

Danemarca este tara pieselor Lego, dar si a altor distractii care sunt foarte educative pentru cei mici. In plus, acestia beneficiaza de reduceri si gratuitati iar parintii beneficiaza de facilitati care ii ajuta foarte mult pe parcursul calatoriei.

  1. Parcul de distractii Legoland
    Daca intreaga familie este pasionata de calatorii in care povestile prind viata si de roller-coastere care stimuleaza eliberarea de adrenalina, atunci inseamna ca veti lua la rand toate parcurile de distractii din Europa. Si asta pentru ca fiecare dintre ele are ceva aparte si nu va veti plictisi niciodata. Imparatii ale pieselor de Lego se gasesc in Germania (Gunzburg) si bineinteles, in tara de origine, Danemarca (Billund). Nu uita sa citesti mai multe despre Legoland. Si daca treci doar prin Copenhaga, nu rata ocazia sa vizitezi si parcul Tivoli.

2. Gradina Zoologica din Aalborg
Nu departe de Legoland se afla renumitul oras universitar Aalborg. Un oras linistit, in care gasesti si cateva comori vechi de secole, dar si un campus universitar de inalta clasa plus multe alte facilitati moderne de petrecere a timpului liber. Eu personal voiam demult sa vad girafe si pinguini, iar in momentul in care am aflat ca Gradina Zoologica din Aalborg este una dintre cele mai mari din Europa, am trecut-o pe lista de obiective obligatorii. A fost o reala distractie si pentru copilul care facea parte din gasca, de unde am tras concluzia ca merita recomandata.

Abia iti va ajunge o zi intreaga pentru a o vizita, asa ca mai bine incerci sa ajungi acolo de la prima ora. Animalutele sunt adunate din aproape toate zonele Pamantului, poti vizita inclusiv un planetariu si o zona cu animale nordice. Poate ai sa crezi ca glumesc, dar, spre uimirea mea, danezii se inghesuiau cel mai mult la zonele de pasari “rare” – gaini, rate si curcani (?!).

Info utile
Intrarea costa aproximativ 25 euro/ adult si 16 euro/copii (1-3 ani). Iti recomand sa iei la tine ceva de mancare pentru masa de pranz. Poti manca la fast-food-urile din incinta gradinii, dar mancarea este un pic cam prea “fast” si scumpa si in plus, locurile special amenajate pentru BBQ iti vor face cu ochiul.


3. Nords√łen Oceanarium
Cu voia dumneavoastra, ultimul pe lista, mentionez si acest oceanarium, de la care aveam asteptari mult mai mari decat ce am gasit. E drept ca acvariul principal era in revizie si lipseau rechinii, insa si restul sectoarelor lasa de dorit. Poate aveti mai mult noroc daca mergeti in timpul sezonului. In orice caz, daca va aflati in zona si doriti neaparat sa vedeti pisici de mare si morse, intrati. Daca nu, mai bine va continuati drumul si nu aveti nimic de pierdut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *