Cat costa transportul in Barcelona?

Barcelona atrage anual milioane de turisti si nu este de mirare ca localnicii incearca sa isi recapete orasul, introducand taxe care sa limiteze numarul turistilor. Bineinteles ca sistemul de transport in comun este foarte bine pus la punct si este gandit in asa fel incat sa deserveasca zonele de interes, insa risti sa pierzi foarte mult timp in ambuteiaje si observ ca pretul unui bilet de autobuz este in continua crestere.

Pe scurt:
– o calatorie costa 2.15€;
– o cartela cu 10 calatorii intr-o anumita zona – asa numita cartela T10 – costa 9.95€;
– un abonament valabil 2 zile costa 14.50€;
– un abonament pentru 5 zile costa 33.70€.
Acestea din urma asigura acces nelimitat pe toate mijloacele de transport, inclusiv pe trenurile care fac legatura cu aeroporturile. Pot fi cumparate de la automatele de pe strada sau de la buticurile din gurile de metrou, fiind acceptata plata cu cardul, iar daca le cumperi de pe site-ul oficial, beneficiezi de 10% reducere.
(*tarife valabile la data scrierii articolului)

Mersul pe jos face piciorul frumos si incanta privirea

Iti propun totusi sa uiti de toate astea si sa te incalti comod!
Va fi mult mai placut sa te lasi rapit de strazile Barcelonei, decat sa te privezi de minunatele surprize mergand cu metroul. Este adevarat ca zona turistica este foarte bine concentrata si pentru a vedea cele mai importante obiective, poti merge pe jos (in zona Rambla, Plaça de Catalunya), insa chiar si in afara acestei zone vei gasi cladiri de o rara frumusete arhitectonica.
Deci, te incurajez sa explorezi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *