Esentialul Barcelonei intr-o singura zi – “The Wheels of the Bus”

“… go round and round/ round and round, all over town”.
Exact asta se intampla daca faci inspirata alegere sa te plimbi o zi intreaga cu City Bus. Recunosc ca am evitat multa vreme aceasta experienta si in Barcelona am experimentat pentru prima data, la indemnul bunei mele partenere de calatorie. Si de atunci … a ramas cea mai buna modalitate de a cunoaste un oras, atunci cand nu ai prea mult timp la dispozitie.

Care sunt avantajele unui astfel de tur?

1. Vizitezi intregul oras, la un pret de maxim 30€/ persoana, ghid inclus!

Practic te plimbi prin toate zonele, fara sa platesti calatorii nenumarate si ai si ghid audio, care iti da foarte multe informatii despre ceea ce vezi. Sunt 3 rute incluse in acelasi bilet: ruta Albastra, ruta Rosie si cea Verde. Imi aduc aminte ce bine a ras domnisoara de la casierie cand am intrebat-o daca putem merge si de doua ori pe aceeasi ruta. Ne-a explicat ca in 8 ore abia vom avea timp sa le parcurgem o data pe ambele, asta daca nu facem prea mult hop-on-hop-off.

2. Serveste la vizitarea obiectivelor aflate mai departe de centrul orasului

Noi am pornit dis-de-dimineata, de la prima cursa (am urcat de la Sagrada Familia, desi statia centrala este in Plaça de Catalunya, dar poti incepe de oriunde) si am mers la Parc Guell. Frumos, elegant, ascultand povestile cartierelor de pe traseu. Am ajuns la o ora la care inca nu se formasera cozi si parcul era destul de liber. Cred ca este vital sa ajungi devreme; dupa aranjamentele de la intrare mi-am dat seama ca de obicei cozile sunt lungi si imi imaginez ca vara vizitarea parcului este un chin, in loc sa fie o placere. Iti poti achizitiona biletul online si astfel scapi de coada de la bilete – care este diferita de cea de acces in parc!

3. Ajungi de la Parc Guell la Montjuïc fara sa platesti costuri suplimentare de transport

Tocmai pentru ca se afla in parti opuse ale orasului, este minunat sa profiti de ocazia oferita de City Bus pentru a scuti timp si bani cu transportul. Pe dealul care se ridica langa mare, se afla o zona impadurita pe care nu stiu cum o poti strabate altfel decat per pedes sau cu City Bus. Accesul spre varf se face cu faimoasa telecabina Montjuïc – cine e obisnuit cu partiile de ski nu va fi deloc surprins, insa am intalnit multe articole care prezinta aceasta instalatie ca pe ceva deosebit. De fapt, cred ca ar fi mai corect sa fie laudata panorama superba pe care o ai asupra orasului, portul si vasele de croaziera care se vad din gradina Castelului Montjuïc, castelul in sine si gradina aferenta.

4. Ai plimbarea pe faleza inclusa in tarif

Este obligatoriu sa faci o plimbare si pe faleza; nu poti trai fara sa iti ramana pe retina imaginea bulevardului cu palmieri. In afara de asta, vei vedea portul de ambarcatiuni, poti vizita Aquarium-ul, il saluti pe Christopher Columb si patrunzi in faimoasa zona de litoral Marbella, unde multi aleg sa isi petreaca vacantele la mare. Aceasta plimbare nu trebuie ratata, pentru ca este zona noua a Marbellei si nu iti poti da seama daca mai esti in Barcelona sau te-ai teleportat in viitor, unde toate cladirile au un design extrem de modern si elegant.

5. Ai o multime de alte atractii incluse in traseu

Ce ti-am povestit mai sus reprezinta strict alegerile mele. Adevarul este ca as fi ales o multime de alte obiective la care sa ma opresc, dar nu este timp intr-o singura zi. Insa, le poti lua in considerare: Muzeul National de Arta Catalana, Arena Barcelona, Stadionul Camp Nou, Satul Spaniol, Catedrala Catolica, Tibidabo (parcul de distractii) si bineinteles, Sagrada Familia.
Daca nu iti ajunge o singura zi pentru a le parcurge pe toate, alege biletul valabil pentru 2 zile!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *