Monterey Bay – pe urmele lui John Steinbeck

La capitolul scriitori preferati, John Steinbeck este pe primul, pe al doilea si pe al treilea loc! Indiscutabil!

Asadar, mereu mi-am dorit sa vizitez macar Monterey Bay si Fabrica de Conserve, daca nu si Salinas sau celelalte scene pe care s-au desfasurat dramaticele povesti ale personajelor din “Perla”, “Pasunile Raiului” sau “Iarna vrajbei noastre”.

Din San Francisco am urcat direct pe superba Autostrada 1 (California State Route 1 – care urmareste aproape milimetric Coasta Oceanului Pacific si este una dintre cele mai pitoresti sosele din SUA).

Desi poti ajunge in Moterey in doar 2 ore si jumatate, cu siguranta vei avea cel putin 4 motive pentru care sa nu te grabesti:

  1. Autostrada 1 te va purta prin orasele superbe, replici perfecte ale unor povesti pe care doar ti le-ai inchipuit;
  2. Privelistea asupra Pacificului iti va taia respiratia;
  3. Iti vei aduce aminte ca poate alegeai mereu acest traseu cand erai copil si te jucai Need for Speed :);
  4. In Monterey s-ar putea sa ai parte de o experienta unica: poti iesi in larg sa faci “Whales watching“. Asta in schimb depinde de noroc, pentru ca trebuie sa nimeresti sezonul potrivit (iulie – august) si sa ai o rezervare facuta din timp.

Bonus pentru excursia ta in Monterey: ia masa la Bubba Gump Shrimp Co. Mai stii? Forrest Gump a devenit la un moment dat miliardar pescuind creveti, la recomandarea bunului sau prieten Bubba.
Lantul de restaurante este detinut de catre Paramount Pictures si cel din Monterey este primul care a fost deschis, in 1996.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *