Coasta de Vest si perlele ei secundare

Drumul pana la Monterey Bay este doar prima parte a segmentului San-Francisco — Los Angeles. Dupa aceasta pauza am pornit mai departe, cu destinatia finala a zilei: Morro Bay.

Pe drum am mai gasit un sirag de perle:

  1. Carmel by the Sea – un orasel boem, care la inceputul secolului era locuit exclusiv de artisti din toate domeniile). Vei adora, probabil, casutele cochete si stradutele linistite. Vei crede ca poti trai acolo toata viata. Si cu siguranta ai putea, daca ai avea cel putin 1.000.000 $ ca sa iti cumperi una din casutele care nu par a avea mai mult de 2 camere;
  2. Colonia de lei de mare – o ceata jucausa de leuti care isi etaleaza fericiti kilogramele fara grija ca i-ar judeca cineva;
  3. Santa Barbara – vrei nu vrei, faimoasa promenada pe care ai tot vazut-o in filme te va trage de maneca. Daca ai rabdare sa stai putin printre pescari, s-ar putea sa vezi cum prind rechini si apoi ii vand restaurantelor din zona. Carne alba, super proaspata … yammyyy…!
  4. Solvang – alta perla cocheta a Coastei de Vest, care de aceasta data este dominat de influenta arhitecturala daneza. Eu din pacate nu m-am putut abate inspre el, dar ramane pe lista pentru data viitoare.
  5. Malibu Beach – un cliseu american tipic. Sau, cu alte cuvinte, imagine si marketing. Principalul punct de atractie sunt preturile exuberante ale imobilelor si renumele pe care l-a capatat in filme.
  6. Los Angeles – daca tot ducea drumul pe acolo, bineinteles ca a fost pe lista. Insa nu si pe lista de vizitat in profunzime toate obiectivele mult prea turistice si cunoscute (studiourile de filmare, Aleea Starurilor, etc). M-am multumit cu o semi-baie in Pacific, un pic de plaja, o ocheada prin Beverly Hills si o apropiere de faimosul Hollywood sign.
    (Aaa! Bineinteles, nu m-am putut abtine sa nu trec si pe Rodeo Drive, acel bulevard pe care Louis Vuitton are bodyguard la intrare si un covor rosu pentru musafiri…).

Pont 1: pentru o vacanta high-class, este clar ca este nevoie sa petreci cateva zile in Los Angeles! Ai la dispozitie parcuri de distractii, studiourile de filmare, sesiuni de shopping si multe multe alte atractii!

Pont 2: Daca te aventurezi inspre semnul Hollywood, ai foarte mare grija unde te opresti pentru poze! Cel mai bine este sa treci de zona rezidentiala aproape in intregime. La un moment dat ai sa gasesti o parcare gratuita de unde poti face poze OK, fara sa cheme localnicii politia daca te-ai oprit in fata caselor lor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *