Forrest Gump – un simbol USA 100%

O poveste partial adevarata, care impreuna cu fictiunea adaugata creeaza un tablou perfect realistic pentru ceea ce inseamna (pentru mine cel putin), America.

Am observat mereu in acest film un amalgam de povesti incredibile, sperante si impliniri ale unor visuri mai mult sau mai putin realizabile.
Momentele istorice cuprinse in film, peisajele, reusita personajului principal si tipologiile celorlalte personaje ma fac sa revad acest film cel putin o data pe an.

Din acest motiv, cand am avut ocazia sa iau masa in restaurantul “Bubba Gump Shrimp CO”, nu am stat pe ganduri nici prima data, nici a doua data. Pe a treia am ratat-o pentru ca nu aveam rezervare si eram in contratimp.

Bubba Gump Shrimp CO este singurul lant de restaurante bazat pe un succes cinematografic. Filmul “Forrest Gump” a fost lansat in 1994 iar in 1996 studiourile Paramount Pictures au dezvoltat ideea lui Bubba (care l-a facut milionar pe Forrest) si au transformat-o intr-o adevarata realitate.

Prima locatie a fost deschisa in Monterey Bay, pe Cannery Row si de atunci alte 22 de locatii au fost deschise in USA si 16 in Asia, Europa si Mexic.

Sa fie oare atat de interesanta aceasta experienta incat sa ii dedicam un articol pe un blog si timp pretios din vacanta? Eu zic ca da!

Este clar ca nu mancarea este cea mai importanta, in acest caz, cu toate ca este foarte buna si retetele de shrimp sunt pe masura asteptarilor.
Mai degraba merita sa incerci pentru ca fiecare restaurant te poarta la propriu in filmul lui Forrest Gump. Pe langa pozele de pe pereti si citatele care recreeaza scene din film, poti chiar sa incalti pantofii lui si sa intri in pielea personajului.

Faimoasele si pretioasele indemnuri “Run Forrest, run” si “Stop Forrest” sunt folosite pentru a chema chelnerul sau pentru a-i transmite ca esti OK si nu ai nevoie de el in acel moment.

In New York, restaurantul se afla in Times Square, in Santa Monica (L.A.) se afla chiar la inceputul faimosului chei. iar in Monterey se afla pe plaja golfului, oferind o priveliste perfecta.
Dintre cele doua in care am fost eu, cel din New York mi-a placut mai mult decat cel din Santa Monica; in Monterey era nevoie de rezervare si timpul de asteptare era destul de mare.

Un alt moment din film, care m-a facut sa vreau sa merg pe urmele lui Forrest, a fost cel in care s-a oprit din alergat dupa 3 ani, 2 luni, 14 zile si 16 ore.

Cand partenerul meu de calatorie mi-a spus ca doreste sa includem in itinerariu si Monument Valley, m-am uitat pe harta si am spus ca avem de mers cam mult pana acolo. Apoi mi-a spus ca peisajul se regaseste in “Forrest Gump” si asa m-a convins…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *